Hoofd Menu

Home
Nieuws
Links
Fryslan boppe PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Jorrit   
woensdag 30 juli 2008

Helaas is de week fryslan weer voorbij. De eerste vakantie alleen met papa en mama. Wel ff wennen hoor de hele week 2 van die mallies om me heen. We hebben ook heel wat avonturen beleefd kijk hieronder maar eens naar de foto's. Mama zal bij elke foto nog een kleinstukje uitleg zetten binnenkort!

Groetjes van Jorrit

Goede samenwerking he? Jorrit poseert voor de foto's, papa zet ze op internet en mama verzint een verhaaltje bij de plaatjes...haha!

Balk

Balk, the place to be deze zomer! Zo kopte een krantenartikel in een streekkrantje. En inderdaad is Balk een leuk dorp met alles bij de hand: een mooi groot huis met groot bad, stoomkabine, vloerbedekking om heerlijk te kruipen, grote tuin, fietsen incl. kinderzitje, kinderbedje, speelgoed, 2 bakkers, een slager, 3 supermarkten, de Rabobank, in elk geval 2 kerken, een Blokker, een chinees, een pizzeria, 2 snackbars, een strandje, 2 zeilscholen, het Sleatemermar....
Van veel van bovenstaande dingen hebben we gebruik gemaakt!

Brillies

Zowel papa als mama hadden al een zonnebril, nu Jorrit nog! Heel even voor de foto hield hij de zonnebril op, maar ik denk dat Jorrit dacht dat we verstoppertje met hem speelden, dus trok hij de bril zo snel mogelijk weer af in de veronderstelling dat wij 'kiekeboe' zouden roepen!

Helmpie

Een aantal favoriete speelgoedjes hadden we ingepakt waaronder deze gekregen mini-honkbalhelm helemaal uit Amerika!
Enne, kijk eens goed: zie je die boventanden? Inmiddels zijn er al 4 doorgebroken! Wel wat meer last dan bij die onderste 2, maarja ze zijn ook een stuk groter!

In de auto 

De kofferbak: een mooi plekje om te spelen, terwijl mama de auto verder uitpakt.

In bad

Zwembadje zonder water: we dachten dat dit een leuke vervanging zou zijn voor de boks, maar echt lang houdt Jorrit het nooit vol in dit badje: hij kruipt zo snel mogelijk naar de rand en probeert eruit te klimmen!

Boekie lezen

Mama leest voor van koetje boe en poesje mauw. Vooral 'piep' zegt de muis levert een lachsalvo op en ook 'uit' en dan het boekje hard dichtslaan zorgt voor veel pret!

In badjas

De eigenlijke bewoners van het huis lieten voor ons een lief briefje achter met daarbij een zakdoek met het Fryske Folkslied (of zoiets). Om te kunnen integreren en om onze tranen te drogen als we weer afscheid moesten nemen van het mooie Friese Gaasterland... Uiteindelijk heeft de zakdoek voor iets anders gediend.

Kuifje

Papa had gel in Jorrits haren gedaan: nu dus met kuifie op terrasje in de straat waar we logeren.

Skutsje silen

Skutsje silen: jaja, we troffen het: het spannende (ehm, vanaf de kant krijg je daar echter weinig van mee hoor) skutsje silen was precies in de week dat wij er waren. We zijn in Woudsend gaan kijken, maar daar was door de hoeveelheid wind de wedstrijd afgelast. Later in Lemmer ging het wel door.

Zonnebril en zuipen

Chillen met papa, zolang ik afleiding heb (bv. van een fles sap) houd ik die bril wel op...

Pettemans

Shirt uit en pet op tegen de zon in het gras bij Lemmer.

SAR

Bij de ballonfeesten in Joure was ook een demonstratie van een SAR-helicopter. Best indrukwekkend!

Ballonfest in Joure

Ballonfest

Zoveel luchtballonnen hadden we nog nooit bij elkaar gezien!

Zon zee strand

Strandje in Balk aan Sleatemermar (Slotermeer)

Strand

Die broodjes gaan er wel in!

Tankslang duplo

Favoriete speelgoed wat in Balk lag was toch wel de legoslang waar Jorrit zich staand bij de stoel prima mee vermaakte.

Slurpie met papa

Weer chillen met papa op de bank...

Nog meer slurpie

...en in het gras! Een heerlijk luie vakantie dus!

Het huis

Ons vakantiehuisje (zeg maar gerust HUIS!)

Fietsen en tukken

Slapen op de fiets in plaats van in bed...

Bij Hiltsje in het voetenbadje ;-)

Een voetenbadje vol speelgoed. Op deze foto nog wel in elk geval. Binnen no-time lag al het speelgoed natuurlijk op het gras, maar Jorrit vermaakte zich prima in Dokkum bij Hiltsje en Pieter waar we op zaterdag op bezoek gingen. We waren immers nu een keer bij hen in de buurt, nouja, in de buurt... we zaten wel al in Friesland, maar Dokkum bleek nog een flink uur noordelijker te liggen... En toen we op de terugweg halverwege overvallen werden door noodweer, duurde de rit nog iets langer! Later die avond kwam de regen ook met bakken door het plafond heen, waardoor keuken en wc blank kwamen te staan. Voor ons de druppel(s) om toch zondagochtend al richting huis te vertrekken.
Op zondagmiddag zijn Jorrit en ik toen nog naar de verjaardag van Madelief geweest. Papa Mike was niet helemaal fit, dus wilde in bad en naar bed, maar moest helaas de kortsluiting verhelpen die was ontstaan door het heftige onweer...
Maandag nog een lekker dagje met z'n drietjes gehad. En nu weer aan het werk. Jorrit vindt het weer heerlijk op de crèche, waarschijnlijk had hij zijn juffen en de kindjes toch wel gemist. Andersom in elk geval ook, want Jorrit werd met open armen en een hoop geknuffel weer ontvangen!
 

Laatst geupdate op ( maandag 04 augustus 2008 )
 
< Vorige   Volgende >