Hoofd Menu

Home
Nieuws
Links
Zo PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Mike Patist   
vrijdag 04 januari 2008

Zo, nou het is alweer een tijd geleden dat papa weer wat heeft geschreven. Maar vandaag is het weer zover...boze reacties kwamen van de vaste fans die dagelijks op de site zitten te koekeloeren of er nog wat te melden is vanuit huize Patist!! Papa was zo druk geweest de afgelopen weken... En ja hoor het is weer zover...we hebben nieuws de bevalling is nog niet voorbij het huis met visite is nog niet leeg, de laatste beschuiten zijn opgepeuzeld..................daar komt het dan he hou je vast!!

Jorrit is gedoopt, we zijn op vakantie geweest, sinterklaas is het land weer uit, de geboorte van Jezus is dit jaar ook weer gevierd, we hebben lekker een paar dagen vrijgehad en hebben het jaar weer afgesloten met een boel vuurwerk in de straat. (hihi had ik je even mooi te pakken he...volgens mij dacht je wat anders!!) En nu? Nu zijn we weer aan het werk...
Dat was wel een hele korte samenvatting er valt natuurlijk veeel meer over te vertellen. Even per onderwerp kort nog wat meer.


Dopen
Voor de dienst hadden we een avond samen met de ouders van Hinke (andere baby die gedoopt werd) een bespreek avond over het dopen en hoe de dienst zou gaan verlopen. We hadden zelf een aantal ideeen en deze hebben we besproken met de dominee, de dominee vond onze plannen goed..weer eens wat anders maar wel mooi! We hebben toen nog met heel veel mensen jorrit's voor het slapen gaan liedje gezongen "Hoger dan de blauwe luchten". De dienst was na afloop te luisteren op internet. Hij is hier ook te downloaden. De dienst was erg mooi en Jorrit was erg braaf... alleen op het moment dat hij door oma Aleid binnen gebracht werd dacht hij dat hij zijn luier maar even vol kon spuiten met gele derrie. Gelukkig ging het nergens langs, maar we hadden zo weer de kerkvloer onder de gele spetters kunnen hebben....(bij trouwen de verf) ;-)
In het fotoboek staan de foto's van het dopen.


Vakantie
Vanaf 14 december was papa vrij na een paar weken hard werken verdiende vakantie. We hadden met Erik en Rianne afgesproken dat we met hun mee zouden gaan voor een paar dagen naar Centerparcs. We zouden een paar dagen gaan en kijken hoe onze kleine vent het zou doen deze dagen.
Dat ging helemaal goed hij had het erg  naar zijn zin en kon lekker slapen in de bak van de wandelwagen. Het beviel allemaal zo goed dat we langer zijn gebleven. Lekker spartelen met onze grote vent voor  het eerst in een groot zwembad.

Jorrit en Papa in het subtropische zwemparadijs 

Ja die tummy tub daar kan hij echt niets meer mee das veel te klein voor hem dan staat ie tot zijn middel in het water en de rest boven water.
Het kleine baby badje daar zit ie steeds met zijn hoofd tegen de randen aan te bonken dus das ook niet echt wat, dan blijft alleen nog het grote mensen bad over samen met papa of mama. Maar zo'n subtropisch bubbel kinder speel en golfslagbad is toch nog ff net wat toffer!!
Op zijn rug en buik zwom hij lekker rond...(met een beetje hulp dan van papa en mama).
Julia en Rebekka vonden hem ook zo lief dat ze steeds even met hem wilde knuffelen en op de foto!

Jorrit, Rebekka, Julia en Jefta 

Jefta, Jorrits grote vriend was helaas de week een beetje ziek. Dat wisten we nog niet echt aan het begin van de week. Mama Rianne wilde hem voor het eerst een fruithapje geven. Lekker fijngemalen!! Maar toen werd het hem net ff te veel en kwam hop alles er als een grote straal weer uit.

Jefta en zijn fruithapje 

Julia en Hanne aan het filmen 


Hanne was net samen met Julia alles aan het filmen dus we hebben nog een mooi aandenken ;-)
Verder zijn we daar in de kou lekker buiten geweest, hebben we eekhoorns gespot en heeft Hanne geschaatst op een kunstijsbaan samen met Rianne en Julia!

Hanne, Julia en Rianne op de schaats 


Ook hebben we nog wat potjes gebowled dit was erg leuk. Erik had de eerste gewonnen, Rianne de 2e met 3 punten voor papa en de laatste 2 potjes zijn gewonnen door... hoe kan het ook anders (ahumm bleuuu, kots kots) papa mike (The Strike) hihi
Rianne 12 januari kan je weer revanche nemen!!! Verder is Harry Potter uitgelezen, dit was eigenlijk een beetje te spannend maar toch...het is alleen jammer dat dit nu het laatste boek was maar jah...


Sinterklaas
Die hebben we dit jaar overgeslagen we zijn in het weekend nog wel even met alle Groothoffen in Houten bij "opa en oma fiets" wezen eten en daarna hadden we nog wel een paar kadootjes voor iedereen maar dat stelde eigenlijk niet een echte sinterklaas voor!
Later zal dat ongetwijfeld wel meer gaan worden als Jorrit en Madelief wat groter zijn...ohja en we kregen ook tussendoor ook te horen dat Elias en Mathilde een kleine verwachten. Binnen een jaar zijn we getrouwd en binnen en jaar krijgen we alle 3 een kleine. We wachten af wat het voor telg gaat worden... vast net zo boevig als Elias, maar lijkend op Mathilde want Jorrit lijkt niet op Hanne en Madelief lijkt niet echt op Chris dus...de groothoffen hebben niet veel in te brengen qua uiterlijk ....nouja we zien wel Hanne en ik denken in iedergeval dat het een meisje gaat worden...we wachten af!
Tijdens deze avond hadden we nog wel een primeur madelief en Jorrit gingen samen dansen...nouja het leek er een beetje op ;-)

Kerst
We zijn samen met Jorrit naar de kinder kerstviering geweest in de Torenpleinkerk. Jorrit was wel in de Creche maar hij heeft er vast wel wat van meegekregen. Eerste kerstdag hebben we gegourmet bij ons thuis in vleuten. "Opa en oma wiebel" kwamen langs en tante Lindsey en ome Alex. Tante Kiki kon helaas niet komen want die stomme belgen moet zo nodig de bloemen winkel open hebben op 1e kerstdag.
Jorrit heeft als eerste een lekker slurpie gehad van mama en daarna heeft hij lekker liggen slapen in de box. Toen we bijna klaar waren met het eten werd hij wakker en heeft opa wiebel gerzo lekker met hem zitten spelen op zijn knie!

Opa wiebel (Gerzo)

Nieuwjaar
Dit jaar zijn we eens lekker thuis gebleven, ook om de boel een beetje in de gaten te houden. Er lopen nogal vervelende mannetjes rond die de hele week al vuurwerk aan het afsteken waren. Nou is dat niet zo heel erg...heb ik tenslotte vroeger ook veel gedaan maar ze doen het niet helemaal doordacht.
In het wilde weg gooien ze de wondertollen en rotjes maar rond. En het is toch zonde als er straks brandplekken in de lak van de auto's zit. Dus eerst de auto maar op een beetje veiligere plek gezet. Mark en Nienke (de overburen) kwamen ook nog even aan de deur deze week, met de vraag of hanne toevallig nog wat foliumzuur had...?? Want wat bleek Nienke is ook zwanger dus Jorrit gaat er nog een vriendje of vriendinnetje bijkrijgen in de straat.
Ook vroegen ze of we misschien zin hadden om oudjaarsavond bij hun te komen. Er zouden nog een aantal vrienden komen en ze zouden spelletjes gaan spelen. Dat vonden we wel een gezllig plan. Zo waren we ook snel thuis en konden op de auto's letten. Papa heeft lekker even mario kart gespeeld op de WII en toen hebben we nog met z'n allen party en co gespeeld, dit was erg gezellig. Een van de vrienden die op bezoek was had voor veel geld mooi vuurwerk gekocht wat om 00.00 de lucht in ging.
We waren niet de enige die het idee hadden om dit jaar op de Prins Hendrikweg oud en nieuw te vieren de hele straat stond vol met mensen en het vuurwerk vloog om je oren aan alle kanten de lucht in. Nouja op de grote duizenden klapper van de buren direct naast ons na... alle auto's zitten onder de rode zooi en de papier rotzooi ligt nu ondertussen nog steeds op straat tussen de potten en romeinse kaarsen die ze niet opruimen. ERRUG jammer is dat!
Verder hebben we genoten van het grote vuurwerk wat allemaal om ons heen afgestoken werd. Jorrit was erg moe en heeft gewoon lekker in zijn mandje liggen slapen. Helemaal geen last dus van de harde knallen. Waarschijnlijk dacht hij wel dat er op hem geschoten werd want hij sliep lekker in de hands-up positie! ;-)

Nou lieve fans van Jorrit dit was het weer even. Binnenkort weer meer...

Ohja nog een paar andere kleine gebeurtenissen die we nog vergeten zijn:

  • Bij Ed en Mirjam (andere overburen) is een kleine geboren Mathijs. 
  • Papa heeft een kerstpakket gehad van het werk, een project bonus en ook nog loonsverhoging dus dat was een leuke afsluiter van het jaar!
  • Tante kiki heeft een appartementje gekocht in Belgie en daar gaat papa in januari nog even langs om te klussen
  • 12 december waren papa en mama 10 jaar samen! Dat moest natuurlijk nog even gevierd worden en ze zijn daarom ook lekker gaan eten bij de Colonie in Houten. Dit was gezellig maar ook erug lekker! Jorrit was toen voor het eerst ergens alleen. Christien en Laura waren zo lief dat ze op onze grote ventje wilde passen. Hij had het hun niet makkelijk gemaakt maar ze hebben het keurig gedaan! 
  • Jorrit is wezen wennen voor een paar uur bij de kinderopvang in Baarn bij Hanne op het werk.

Nou dit was toch echt wel ff genoeg vind mama Hanne dus andere keer weer meer!

groeten van papa Mike

Laatst geupdate op ( zaterdag 05 januari 2008 )
 
< Vorige   Volgende >