Hoofd Menu

Home
Nieuws
Links
The day after "The first tellday" PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Mike Patist   
woensdag 14 februari 2007

Het is Valentijnsdag 14 februari 2007. Nou Kleintje we hebben het tegen je opa's en oma's verteld en ook aan tante's Florence en Mathilde en ooms Christiaan en Elias.

Deze Valentijnsdag leek ons wel een leuke dag om het te gaan vertellen tegen de familie. Hanne de afgelopen week gebeld naar Oma Aleid om weer eens een keer af te spreken om te gaan eten, omdat het al weer zolang geleden is...jaja ahum...papa heeft met Oma Loes gebeld om even de boodschappen te komen brengen die mama gedaan heeft.

Na deze bezoeken zouden we het Ome E en tante Til nog even bellen om het te laten weten. Tante Pollux (wat een rare naam he...heeft ze zelf verzonnen = Lindsey) en Ome Solex (Alex) gaan we het zaterdag vertellen als we bij hen gaan eten (goede gelegenheid om even in het gehucht Ammerstol lang te gaan). Als we hiervan terug komen zullen we het Tante Kiki en Ome Jan in Belgie gaan vertellen, dit willen we via de webcam en videogesprek via msn doen.

Direct uit het werk gaat papa naar Houten toe waar mama, papa zal ophalen op het station. Mama staat echter in de file vanuit Baarn en is wat later, papa loopt alvast naar de rondweg toe in de regen onder zijn parapluutje. Na even wachten gaan we eerst naar tante Florence en ome Chris om even wat dingetjes te brengen en te halen hihi...dachten ze! Tante Floor was thuis en vertelde ons alvast dat het goed met haar gaat. We wilden net naar de totaal geisoleerde schuur gaan kijken van Chris toen hij door de poort op zijn fiets nat van de regen binnenkwam. De schuur was geisoleerd voor ome Chris zijn drumstel. Deze komt in de schuur te staan zodat hij daar lekker herrie kan maken en de mensen er in de straat niet direct last van hebben in hun huis. Nu kan hij lekker warm gaan rossen in de houten schuur met 4 lagen isolatie, schuim, gips en hout. Misschien mag jij hier staks ook wel een keertje drummen van ome Chris.

Toen we uit de schuur kwamen hebben we nog even staan praten. Mama en ik hadden afgesproken dat we zouden vragen: "wanneer gaan we spulletjes kopen voor de kleintjesssss??"  "Kleintjessss??" vraagt floor...tis er maar 1tje hoor....ze draait zich om en kijkt mama aan... en begint te glimlachen...of bedoel je.....??  Nou dat was de eerste op de avond! Op naar Opa en Oma Groothoff.

Het eten stond al in de oven en was al klaar om geserveerd te worden. We hadden voor de opa's en oma's een tijdschrift "OOK" gekocht. Dit is een tijdschrift voor Opa's en Oma's waarop een vakjes stond om een naam in te vullen. Hier vulden we jouw naam in "Kleintje" en het adres van deze website. Mama overhandigde een tas met nog wat andere spulletjes en Oma Aleid haalde het magazine eruit...aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh... "Nee toch..." en giert het uit...(nou deze kenmerkende lach zul je nog wel vaker gaan horen straks). We worden geknuffeld door ze en Opa Volkert vraagt of we niet 1 per jaar konden doen... Wink We eten lekker het eten op een gaan weer onderweg naar Harmelen.

Aangekomen in Harmelen zitten Opa en Oma Gerrit (Gerzo) en Loes (Sloemp) voor de buis voetbal te kijken. Papa overhandigt Oma Loes de tas met boodschappen en ook met het tijdschrift "OOK". Loes heeft niet zulke goede ogen en geeft het even aan Opa Gerzo. Hij pakt zijn leesbril en leest hardop: "Voor Opa en Oma van Kleintje" , "Zo dus jullie zijn ruig bezig geweest...Nou Sloemp we worden echt oud!!" We praten nog wat verder en vertrekken een uurtje later weer naar huis. Dat was nummer 3 van de avond nu E en Til nog.

Thuis aangekomen kruipen we in bed. Pakken de telefoon en zetten hem op de speaker. "Met E" , "Hee E hier je zus en Mike" We praten wat over het werk van Tante Mathilde. Het is spannend of ze daar kan blijven werken. "Dus over een half jaartje kan ze misschien bij ons komen werken?"  "Jah is het zover?...Gefeliciteerd!". Nou ons avondje zat er weer op we konden gerust gaan slapen, dromen over jou!!

Laatst geupdate op ( dinsdag 27 februari 2007 )
 
< Vorige   Volgende >